Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé

4,0 

styck

 

Rabarber

1,0 

kilo

Vitt vin (torrt)

0,5 

dl

Stjärnanis

3,0 

styck

Koriander (mald/stött)

2,0 

tsk

Sambal oelekpasta

0,5 

tsk

Strösocker

1,5 

msk

 

Tillbehör:

 

Mandelpotatis

800,0 

gram

Morot (stor)

2,0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 629 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé 4,0 styck  

 

Rabarber 1,0 kilo  

Vitt vin (torrt) 0,5 dl  

Stjärnanis 3,0 styck  

Koriander (mald/stött) 2,0 tsk  

Sambal oelekpasta 0,5 tsk  

Strösocker 1,5 msk  

 

Tillbehör:

Mandelpotatis 800,0 gram  

Morot (stor) 2,0 styck  

Olivolja till stekning  

Salt & peppar  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Tillbehör: Sätt ugnen på 175°C.
    Skala och strimla potatis och morot.
    Lägg över i ugnssäker form.
    Häll över lite olivolja. Salta lätt.
    Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.

  2. Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar.
    Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.
    Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.

  3. Gnid in kycklingfiléerna med olivolja.
    Salta och peppra lätt.

  4. Hetta upp grillpanna utan fett och stek filéerna ett par minuter på var sida.
    Lägg över i ugnssäker form. Sätt in i ugnen de sista 15 minuterna brevid potatisen.

Kockens kommentar

Morötterna på bilden är blåsvarta i kanten. Detta pga att det är s.k. lila morötter. Det finns olika färgvarianter av morötter, lila, röda, vita m.fl. Smaken brukar vara snarlik de vanliga orangea morötterna och används på samma sätt.

Fler recept inom Kyckling i ugn

Liknande recept som Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott

Annonser