Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôteBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Kalventrecôte
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Citrongräs
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 3 msk

      Olivolja
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 skiva

      Surdegsbröd
    •  

      el. annat grovt bröd
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 20 styck

      Oliver (svarta)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 65°C.
      Skala vitlök och grovhacka.
      Skiva nederdelen av citrongräset.
      Skär tomaterna i bitar.
       
    2. Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
       
    3. Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme. Bryn entrecôten hastigt på var sida. Lägg över i ugnsfast form och häll över mixet. Spar lite av mixet till sås.
      Sätt in i ugnen i 20 minuter.
      Ta ut och låt svalna i tomatmixet.
       
    4. Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme och grilla brödskivorna på var sida.
       
    5. Lägg upp brödet på tallrikar.
      Lägg på basilikablad och entrecôte.
      Servera med oliver och lite tomatmix.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vill man påskynda receptet kan man höja ugnsvärmen och korta tiden. Poängen med låg värme är att köttet blir saftigare, samt att det inte blir torrt även om det får ligga för länge i ugnen.

Kommentar
Liknande recept
Om oss