Marinerad lammstek

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad lammstek

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek (benfri)

1.0 

kilo

 

Marinad:

 

Citron

2.0 

styck

Timjan (färsk)

4.0 

kvistar

 

Chilifrukt (röd)

2.0 

styck

Vitlök

2.0 

klyftor

Koriander (färsk)

3.0 

kvistar

Kanel (mald)

1.0 

krm

Kardemumma (mald)

0.5 

msk

Gurkmeja (mald)

0.5 

msk

Kryddnejlika

0.5 

msk

Rosmarin (torkad)

0.5 

msk

Yoghurt (naturell)

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Sonoma County Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 400 gram)

Ingredienser

Lammstek (benfri) 1.0 kilo  

 

Marinad:

Citron 2.0 styck  

Timjan (färsk) 4.0 kvistar  

 

Chilifrukt (röd) 2.0 styck  

Vitlök 2.0 klyftor  

Koriander (färsk) 3.0 kvistar  

Kanel (mald) 1.0 krm  

Kardemumma (mald) 0.5 msk  

Gurkmeja (mald) 0.5 msk  

Kryddnejlika 0.5 msk  

Rosmarin (torkad) 0.5 msk  

Yoghurt (naturell) 3.0 dl  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 20 min + 7 tim )

  1. Marinera: Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera 2 tim. Vänd runt steken några gånger.

  2. Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
    Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
    Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
    Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).

  3. Ugnslaga: Sätt ugnen på 210°C.
    Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå 20 minuter.

    Sätt ner värmen till 150°C.
    Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).
    Ta ut köttet och låt vila 15-20 minuter.

  4. Tillred under tiden tillbehör.

Kockens kommentar

1 kg lammstek är i överkant för 4 "portioner", men överblivet kött passar väl nästkommande dag som kallskuret e.d. Observera dock att mängden kött måste minskas om antalet potioner ökas. Räkna med minst 150 gram per portion vid festligare tillfällen.

TILLBEHÖRSFÖRSLAG

Portvinssås

Olivpotatismos

Salladskål med ärter

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Marinerad lammstek

Annonser