Chicken Milano - norditaliensk kycklingfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chicken Milano - norditaliensk kycklingfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 200 gram

      Gorgonzola
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
  • Gör så här:
    1. Kyckling: Banka ut filéerna till tunna skivor. Skär osten i bitar och lägg i mitten på varje filé. Vik in kanterna och rulla ihop.
      Bind ihop med hushållssnöre.
      Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Panering: Vispa upp ägg i en skål.
      Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
      Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
       
    3. Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått fin stekyta. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 20-30 minuter.
       
    4. Tillbehör: Förbered under tiden ev. sås och andra tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Koka grönsaker - grundrecept

Koka grönsaker - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken Milano

Chicken Milano

40 minMedel

0 voting
Chicken gumbo
Om oss