Parmafylld kyckling med ägg och sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parmafylld kyckling med ägg och sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Kycklingfilé
    • 8 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 6 styck

      Soltorkade tomater
    • 5 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 4 msk

      Basilika (finhackad)
    • 100 gram

      Philadelphiaost
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Tandpetare
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 knippe

      Grön sparris (färsk)
    •  

      Olivolja
    •  

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Hacka soltorkade tomater, oliver och basilika. Blanda med philadelfiaost i en skål. Låt stå i några minuter.
      Sätt ugnen på 175 grader.
       
    2. Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka. Lägg en skinkbit ovanpå. Bred på ett lager med philadelfiafyllningen och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.
       
    3. Lägg kycklingrullarna på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Salta och peppra lätt. Sätt i ugn ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara gärna i kylskåp innan servering.
       
    4. Koka ägg i lättsaltat vatten i 7-8 min.
      Tag ur äggen och lägg i sparrisen, som kokas i 3-5 min. Tag ur sparrisen och låt rinna av i ett durkslag.
       
    5. Lägg upp allt som på bilden. Ringla över olivolja samt strö över lite parmesanost.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss