Havstartar på lax och sill (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Havstartar på lax och sill (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 200 gram

      Inlagd sill
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Svartpeppar
    • 1 huvud

      Endivsallat
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.

    2. Skala tomater och ta bort det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
      Skala och riv ingefära.
      Skala och finhacka lök.
      Fintärna lax och sill.

    3. Blanda allt hack och tärnat.
      Lägg upp portionsvis på tallrik.
      Knäck ägg och placera en äggula överst.
      Garnera med endivblad.
      Mal svartpeppar över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Beska fiskrätter förekommer sällsynt. Beskan skapas i så fall av tillbehören, främst tack vare beskan i färsk sallat. Osötad kakao ger också beska. All sallat innehåller beska. Läs mer om besk sallat i varufakta (sök på "Be  LÄS MER
Kockens tips!

För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Havstartar på lax och sill
Om oss