Ankbröst med mango och brysselkålssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ankbröst med mango och brysselkålssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Ankbröst (med skinn)
    • 200 gram

      Brysselkål (färsk)
    • 1 styck

      Mango (mogen)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 0.50 styck

      Citron
    • 3 msk

      Olivolja
    • 100 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    • 1 msk

      Balsamsirap
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.
       
    2. Skär rutmönster på ankbröstens fettsida. Salta och peppra runt om.
       
    3. Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek fettsidan tills den fått knaprig yta.
       
    4. Lägg över i en ugnssäker form och stick in en stektermoter. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, till innertemperatur 60-65°C. Ta ut köttet och låt det vila en stund.
       
    5. Koka brysselkål i lättsaltat vatten i 10 minuter.
       
    6. Skär ner mango i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök. Blanda mango och lök med brysselkål i en bunke. Tillsätt olivolja citronjuice och salt.
       
    7. Lägg salladen på ett fat. Lägg på kålblandningen. Lägg på skivad anka. Häll lite balsamsirap på ankköttet.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Balsamsirap är en söt koncentrerad tjockflytande variant av balsamvinäger.

Anka är fet mat, men det mesta av fettet sitter i skinnet (75%). Den som vaktar på sin vikt bör undvika att ätt skinn eller fettkant.

Kommentar
Om oss