Färsfyllda tomaterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsfyllda tomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Bifftomater
    • 8 skiva

      Hårdost (lagrad)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Köttfärs (helst nötfärs)
    • 2 styck

      Morot
    • 4 styck

      Champinjoner (färska)
    • 125 gram

      Grillad inlagd paprika
    •  

      el. färsk röd paprika
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Kesella (kvarg 10%)
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Råris
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och finriv morötter.
      Finhacka champinjoner.
      Skär paprika i små bitar.
      Färsk paprika finhackas.
      Skala och hacka vitlök.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Hetta upp olja i en panna och stek vitlök, champinjoner, morötter och ev. färsk paprika ett par minuter. Lägg åt sidan.

    4. Dela tomaterna på mitten och gröp ur innehållet. Blanda det urgröpta med det stekta, samt med färs och Kesella. Salta och peppra.

    5. Sätt ugnen på 200°C.

    6. Olja tomaterna på utsidan.
      Fyll dem med färsblandning.
      Lägg på skivad hårdost.
      Lägg i smord ugnsform.
      Sätt in i ugn cirka 35 minuter.

KOCK: BeatriceBeatrice

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

I stället för grillad paprika på burk kan man hacka färsk paprika och lättsteka den i lite matfett.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld aubergine

Färsfylld aubergine

1 h 20 minMedel

Om oss