Färsfylld aubergine med oliver, tomater och myntaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Aubergine
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Lammfärs
    • 1 dl

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 msk

      Mynta (färskhackad)
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 8 skiva

      Fetaost
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Råris
  • Gör så här:
    1. Hacka oliver. Finhacka mynta. Skala och finhacka vitlök. Dela auberginerna på längden. Skeda ur innehållet i små bitar. Fetta in utsidan med lite matolja.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Hetta upp olja i en panna och stek auberginebitarna mjuka i cirka 5 minuter.

    4. Blanda auberginehacket med färs, oliver, krossade tomater, mynta, vitlök, lite salt och peppar. Fyll detta i aubergineskalen. Lägg på skivad ost.

    5. Lägg auberginen i oljad ugnsfast form. Sätt in i ugnen i cirka 55 minuter.

    6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

KOCK: BeatriceBeatrice

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld aubergine

Färsfylld aubergine

1 h 20 minMedel

0 voting
Färsfyllda tomater
Om oss