40 min
18 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
250 gram
Rödingfilé150 gram
Laxfilé (färsk)200 gram
Tonfiskfilé (färsk)125 gram
Räkor (rensade)4 styck
Havskräftor (kokta)400 gram
Sötpotatis1 styck
Paprika (röd)0.50 styck
Rödlök1 klyfta
Vitlök1 tsk
Sichuanpeppar (krossad)2 krm
el. svartpeppar0.50 dl
Vitt vin (torrt)1 msk
Grönsaksfond (konc)1 dl
Vatten1 dl
Crème fraiche0.50 styck
Citron2 msk
Matfett till stekningSå bräseras fisk >
KOCK: AnneAnne
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Sichuanpeppar är fröna från ett litet rönnbärsliknande träd i Kina eller Japan (=sansho). Trädet är inte släkt med vanlig peppar. Smaken är som en blandning mellan citrongräs och svartpeppar. Kryddan är inte direkt het i smaken.