Sichuanpepprig fiskgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sichuanpepprig fiskgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Rödingfilé
    • 150 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 200 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 125 gram

      Räkor (rensade)
    • 4 styck

      Havskräftor (kokta)
    • 400 gram

      Sötpotatis
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Sichuanpeppar (krossad)
    • 2 krm

      el. svartpeppar
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Så bräseras fisk >
  • Gör så här:
    1. Ansa och skär fisken i stora tärningar. Skala sötpotatis och skär i cm-stora bitar. Ansa paprika, skala lök och vitlök, samt strimla detta. Skala räkor.

    2. Hetta upp matfett i stekkastrull och fräs lök, paprika potatis i några minuter. Rör om. Strö över sichuanpeppar.

    3. Tillsätt vin, vatten+fond och crème fraiche. Låt småkoka i 5-10 minuter. Viktigt att potatisen inte blir för mjuk.

    4. Lägg i fiskbitarna och låt puttra i 5 minuter under lock. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera med kräftor.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Sichuanpeppar är fröna från ett litet rönnbärsliknande träd i Kina eller Japan (=sansho). Trädet är inte släkt med vanlig peppar. Smaken är som en blandning mellan citrongräs och svartpeppar. Kryddan är inte direkt het i smaken.

Kommentar
Liknande recept
Om oss