Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabäddBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 640 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 1 msk

      Furikakekrydda
    • 4 styck

      Avokado
    • 400 gram

      Papaya
    • 1 styck

      Citron (el. lime)
    • 12 styck

      Grön sparris (färsk)
    • 100 gram

      Rucolasallat
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Gnid in tonfisken med olivolja. Strö över furikake (eller sesamfrön). Ansa sparris och gnid in dem med lite olja.

    2. Skala och skiva avokado. Ansa och grovtärna papaya. Blanda med rucola.

    3. Lägg sallad på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Pressa över lite citron- eller limejuice. Salta och peppra.

    4. Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 minuter på var sida. Halstra även sparrisen lätt. Lägg över på salladstallrikarna.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori och smulade shizoblad. Finns att köpa i välsorterade och asiatiska butiker. Alternativt använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Caponata med färsk tonfisk
Om oss