Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Quorn-bitar
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 1 st liten

      Romanesco
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Äpple (helst rött)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 dl

      Vatten
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Granatäpple
    • 100 gram

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar.
      Skala och strimla lök. Skölj sallat.
      Kärna ur och tärna äpple.
      Gröp ur köttet ur granatäpple.
       
    2. Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
       
    3. Tillsätt saffran och rör om ordentligt.
       
    4. Tillsätt vatten och grönsaker.
      Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.
       
    5. Tillsätt äpple.
      Smaka av med salt och peppar.
       
    6. Servera på salladsbädd.
      Garnera med granatäpple.

KOCK: PernillaPernilla

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

I stället för romanesco kan man använda brysselkål.

Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Om oss