Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter

Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 300 gram

      Quorn-bitar
    • 2 msk

      Smör och/el. olivolja
    • 2 styck

      Paprika (gul)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 50 gram

      Sockerärter
    • 100 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 0.50 dl

      Ingefära (färskriven)
    • 0.50 dl

      Cashewnötter (rostade)
    •  

      Salt
    • Dressing:
    • 1 dl

      Risvinäger
    • 2 msk

      Soja (japansk)
    • 0.50 msk

      Honung (flytande)
    • 0.50 msk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 dl

      Sesamolja
  • Gör så här:
    1. Koka quinoa i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 15 minuter, tills vattet kokat bort.
    2. Hetta upp matfett på medelvärme och stek quornbitarna i cirka 6 minuter. Salta, peppra. Låt svalna något.
    3. Ansa paprika, purjolök och sockerärter och skär dem i långa strimlor. Riv ingefära.
    4. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
    5. Blanda quorn med quinoa, grönsaker, ingefära och dressing i en skål.
    6. Lägg upp spenat på tallrikar. Lägg på quornmixen. Toppa med cashewnötter.

KOCK: LauritzonLauritzon

Uppdragsgivare:www.quorn.sewww.quorn.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk sallad med quorn
0 voting
Asiatisk wok med quorn
Om oss