Strutsstek med brysselkål i crème fraicheBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Strutsstek med brysselkål i crème fraiche

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Strutsstek
    • 1 msk

      Rosépeppar
    • 1 msk

      Korianderfrön (hel)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Brysselkål (färsk)
    • 2 msk

      Crème fraiche
    • 200 gram

      Sidfläsk (rimmat)
    • 600 gram

      Potatis
    • Sås:
    • 5 dl

      Rött vin
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1.50 msk

      Honung
  • Gör så här:
    1. Kött: Sätt ugnen på 180°C.
      Putsa köttet, salta och peppra.
      Skär merparten av fläsket i små bitar.
      Spar några skivor till att späcka köttet.

    2. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.

    3. Bryn strutsköttet i pannan till fin yta runt om. Ta ur köttet ur pannan.

      Krossa rosépeppar och korianderfrön.
      Klappa in detta i köttet och lägg köttet i en ugns­säker form. Lägg några fläskskivor ovanpå köttet. Sätt in i ugnen cirka 45 minuter till innertemperatur 58°C.  
      Ta ut och låt vila 10-15 minuter.

    4. Tillbehör: Skala och koka potatis.

    5. Ansa brysselkål (ta bort ytterblad) och halvera. Koka upp vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Salta. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.

      Blanda kål med crème fraiche och bacon.

    6. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Brysselkål i crème fraiche
0 voting
Fraiche crème med rödlök
Om oss