PepparkaksmuffinsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pepparkaksmuffins

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (12 st stora)

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 0.50 dl

      Lingonsylt
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Kanel (mald)
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 tsk

      Kardemummakärnor
    • 1 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 1 tsk

      Bikarbonat
    • 20 st liten

      Muffinsformar (papper)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt.
       
    2. Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
       
    3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Ställ muffinsformarna på en ugnsplåt och skeda smet i formarna.
       
    4. Sätt in nertill i ugnen i 15 minuter. Stick ner en trästicka i muffinsen, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar). 

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

1 sats ger ca 20 små muffins, eller 12 st stora.

Kommentar
Om oss