Spindeltårta med sockerkaksbottenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spindeltårta med sockerkaksbotten

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Ant. bitar (10/tårta)

    • 3 skiva

      Sockerkaksbotten
    • 175 gram

      Blockchoklad (hackad)
    • 4 styck

      Banan
    • 6 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.
       
    2. Grovriv resten av chokladen. Vispa grädde fast med lite socker. Skiva bananer.
       
    3. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat. Bred på ett lager vispgrädde. Lägg på skivade bananer. Strö över riven choklad. Täck med ett tunt lager grädde.

      Lägg på sockerkaksskiva och gör likadant. Lägg på den sista sockerkaksskivan. Klä in tårtan med grädde. Använd en stekspade. Torka av tårtfatskanten.
       
    4. Häll smält choklad i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i en kanten. Spritsa ett spindelnät över tårtan.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Märängspindlar till barnkalas

Märängspindlar till barnkalas

  • 20 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spindeltårta

Spindeltårta

30 minEnkelt

Om oss