Kyckling med pumpamos och pumpasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med pumpamos och pumpasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    •  

      Chilipulver
    •  

      Kummin (hel)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 70 gram

      Pumpa (rensad)
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Potatis
    •  

      Smör
    •  

      Kanel
  • Gör så här:
    1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk.

      Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka.
      Tillsätt pumpan de sista 5 minutrarna i potatiskastrullen. Häll av vattnet i såll.
      Lägg tillbaka i kastrull. Mosa med lite smör.
      Smaka av med salt och peppar.
      Strö kanel över moset före servering.

    2. Sås: Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav.
      Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
      Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 min. Salta och peppra.

    3. Kyckling: Sätt ugnen på 180°C.
      Krydda filéerna. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek köttet hastigt på båda sidorna.

      Lägg över i smord ugnsform eller på plåt och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpasås

Pumpasås

10 minEnkelt

Om oss