Rostade pumpakärnorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostade pumpakärnor

  • 5 votings
    5Recensioner
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Pumpakärnor
    • 1 msk

      Matolja
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Skölj pumpakärnorna väl.
      Låt rinna av.
       
    2. Tillagning i ugn
      Sätt ugnen på 175°C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna på bakplåtspapper.
      Bred ut kärnorna på plåten.

      Sätt in i ugn i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.
       
    3. I stekpanna
      Blanda med olja och lite salt.
      Stek kärnorna på ganska hög värme i cirka 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.
       
    4. Torrosta
      Man kan torrsteka i panna eller i ugn utan matfett, men de blir inte lika krispigt goda.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Kärnorna skall vara krispiga när de är klara. Matolja gör skalen spröda. Torkade pumpakärnor kan man hitta i livsmedelbutiker. Har du köpt en pumpa, så ta tillvara kärnorna. Kärnorna är goda som snacks.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Heta pumpakärnor

Heta pumpakärnor

12 minEnkelt

Om oss