Halloweenpizza i långpanna

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Halloweenpizza i långpanna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Jäst (färsk)

50,0 

gram

Vatten

3,5 

dl

Olivolja

1,0 

msk

Salt

1,0 

tsk

Vetemjöl

7,0 

dl

 

Fyllning:

 

Pizzasås

8,0 

msk

Hårdost (riven)

 

 

Salami

 

 

Paprika (röd-gul-grön)

 

 

Champinjoner (färska)

 

 

Olivolja

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 243 gram)

Ingredienser

Pizzadeg:

Jäst (färsk) 50,0 gram  

Vatten 3,5 dl  

Olivolja 1,0 msk  

Salt 1,0 tsk  

Vetemjöl 7,0 dl  

 

Fyllning:

Pizzasås 8,0 msk  

Hårdost (riven)  

Salami  

Paprika (röd-gul-grön)  

Champinjoner (färska)  

Olivolja  

Salt & peppar  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pizzadeg: Jämför grundrecept.
    Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
    Tillsätt olivolja, salt och mjöl.
    Blanda och knåda i cirka 10 minuter.
    Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
    Värm ugnen till 250°C.

  2. Pizza: Hacka skinka. Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper.
    Knåda degen på mjölat bakbord.
    Kavla ut degen. Lägg den på ugnsplåten. 
    Bred på pizzasås och strö skinka över.
    Riv rikligt med ost över.

  3. Figurer: Markera rinkar på degen.
    Gör olika figurer av paprika, svamp, korv etc, alltefter vad fantasin tillåter.
    Ringla lite olivolja över. Krydda.

  4. Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.
    Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.

Kockens kommentar

Alternativ kan man göra figuerer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning.

PASSAR TILL

Hemlagad pizzasås

Jfr: Pan pizza i långpanna

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Halloweenpizza i långpanna

Annonser