PumpalådaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpalåda

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Pumpa (rensad)
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 styck

      Morot
    • 300 gram

      Kassler
    • 1 dl

      Långkornigt ris
    • 2 gram

      Matfett till stekning
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 krm

      Paprikapulver
    • 1 krm

      Salt
    • 1 dl

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det behöver inte vara helt färdigkokt.

    2. Ansa och skiva purjolök. Riv eller tärna morötter. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpaköttet. Tärna köttet. Riv ost.

    3. Sätt ugnen på 200°C.

    4. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött. Stek ytterligare i några minuter. Blanda med riset.

    5. Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.

    6. Smöra en ugnssäker form. Häll i det stekta. Häll över äggblandning. Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Grädden kan ersättas med mjölk.

Kommentar
Om oss