Fläskschnitzel med äppelsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskschnitzel med äppelsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Fjärilskotlett
    • 50 gram

      Matfett till stekning
    • Panering:
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 3 dl

      Äppeljuice
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Arrowrot
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Salta.

    2. Banka ut kotletterna till tunna skivor. Vispa upp ägg med en gaffel i skål. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vänd köttet i vetemjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Låt vila en stund.

    3. Sås: Skala och kärna ur äpplen. Tärna. Hetta upp matfett i en kastrull på medelvärme och stek äpple i någon minut. Tillsätt juice och fond. Koka upp. Red med arrowrot utspätt i lite vatten. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av.

    4. Värm rikligt med smör i panna på medelhög värme och stek schnitzlarna i cirka 3 minuter på var sida till gyllenbrun färg, utan att bränna.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en billigare variant av Wienerschnitzel som tillagas av kalvkött. Fjärilskotlett är benfri kotlettrad skuren i skivor. Fläskschnitzel kan också tillagas av skivad skinka eller fläsk.

Kommentar
Liknande recept
Om oss