Enkel carbonaragratäng (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel carbonaragratäng (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 200 gram

      Rökt skinka
    • 2 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 5 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Aluminiumform+lock
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
       
    2. Sätt ugnen på 225°C.
      Skär skinkan i tärningar.
      Smörj en aluminiumform.
       
    3. Häll bort pastavattnet och blanda med crème fraiche, skinka och ärter. 
      Lägg pastan i formen.
      Grovriv ost över.
       
    4. Gratinera i övre delen av ugnen i 15 min.
      Låt svalna. Sätt på lock.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Frys gärna gratängen så håller den längre.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Enkel carbonaragratäng
Om oss