BlåbärspajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blåbärspaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar

    • Pajdeg:
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Smör
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Vatten
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 5 dl

      Blåbär (färska)
    • 1 msk

      Potatismjöl
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200-225°C.

    2. Pajdeg: Häll mjöl och socker i en bunke.
      Arbeta in matfettet till grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop snabbt. Lägg i kylskåpet i 30 minuter om degen skall kavlas ut. Deg som trycks ut i form kan användas direkt.

    3. Paj: Smörj en form med matfett. Knåda degen något och kavla sen ut den. Täck formen och tryck ner den i botten. Skär med vass kniv runt kanten. Eller tryck ut degen jämnt i formen.

    4. Rensa bär och bred ut i formen. Strö över potatismjöl och socker. Socker behövs inte till frysta bär.

    5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Blanda gärna blåbären med hallon. Använd helst färska bär. Frysta bär måste tinas och torkas på hushållspapper för att inte pajen skall bli för blöt. Potatismjöl är till för att suga upp en del av vätskan.

Kommentar
Om oss