Ostpanerad kycklingschnitzel med ris och chiliyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ostpanerad kycklingschnitzel med ris och chiliyoghurt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (utan skinn)

4,0 

styck

Hårdost (riven)

2,0 

dl

Vetemjöl

1,0 

dl

Ägg

1,5 

styck

Matfett till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Sås:

 

Yoghurt (naturell)

2,0 

dl

Persilja (finhackad)

1,0 

dl

Basilika (finhackad)

1,0 

dl

Chilifrukt (grön, hackad)

1,5 

tsk

Salt

1,0 

krm

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3,0 

dl

Rucolasallat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 336 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé (utan skinn) 4,0 styck  

Hårdost (riven) 2,0 dl  

Vetemjöl 1,0 dl  

Ägg 1,5 styck  

Matfett till stekning  

Salt & peppar  

 

Sås:

Yoghurt (naturell) 2,0 dl  

Persilja (finhackad) 1,0 dl  

Basilika (finhackad) 1,0 dl  

Chilifrukt (grön, hackad) 1,5 tsk  

Salt 1,0 krm  

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3,0 dl  

Rucolasallat  

Kock: Pia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  2. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).

  3. Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik.
    Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik.

    Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet.
    Rulla dem i osten. Låt vila en stund.

  4. Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika.
    Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.

  5. Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna ett par minuter på var sida utan att bränna.

Kockens kommentar

Schnitzel = tunn skiva, men man behöver inte banka ut kycklingen. Ju tunnare desto kortare stektid.

ALTERNATIV

Hawaiisås

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Ostpanerad kycklingschnitzel med ris och chiliyoghurt

Annonser