Enkel korv stroganoffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel korv stroganoff

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 3 dl

      Ris (luftigt, långkornigt)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisningar på paketet.

    2. Skala och hacka lök. Ta av skinnet på korven. Skär i strimlor.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg. 

    4. Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Amis heta korv stroganoff
0 voting
Korv Stroganoff med äpple
Om oss