Bräckt falukorv med bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bräckt falukorv med bönor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Vita bönor burk (med spad)

800,0 

gram

Krossade tomater

200,0 

gram

Ketchup

4,0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Majskorn (burk)

 

 

Potatis

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 453 gram)

Ingredienser

Falukorv 600,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Vita bönor burk (med spad) 800,0 gram  

Krossade tomater 200,0 gram  

Ketchup 4,0 msk  

Matfett till stekning  

Salt & peppar  

 

Tillvalsalternativ:

Majskorn (burk)  

Potatis  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i cm-tjocka skivor. Häll bort en del av bönspadet om tjockare bönchili önskas (den blir annars soppliknande).

  2. Skala och finhacka lök. Fräs lök och vitlök mjuk (ca 3 min) i panna på medelvärme.

  3. Häll lök, bönor, krossade tomater och ketchup i en kastrull. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra.

  4. Bräck (lättstek) falukorven på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfetts­varianter. Bränn inte korven.

Kockens kommentar

Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften. Majskorn går också bra. Enklaste varianten är att endast bräcka falukorven och servera uppvärmda bönor till. Komplettera i så fall gärna med ett stekt ägg.

ALTERNATIV

Bräckt falukorvsmacka

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Bräckt falukorv med bönor

Annonser