Bärpaj (smulpaj)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bärpaj (smulpaj)

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/paj)

    • Deg smulpaj:
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 500 gram

      Bär (t.ex. jordgubbar)
    • 1.50 msk

      Potatismjöl
  • Gör så här:
    1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

      Fyll botten på en ugnssäker form med bär. Strö över potatismjöl, sedan socker. Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl. Strö smuldegen över.

    3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rabarberpaj (smulpaj)

Rabarberpaj (smulpaj)

  • 35 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bärpaj

Bärpaj

1 h 20 minEnkelt

0 voting
Smulpaj - grundrecept
Om oss