Katrinplommonsås Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Katrinplommonsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 50 gram

      Katrinplommon
    • 0.50 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    • 0.50 dl

      Rött vin
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
  • Gör så här:
    1. Skala och kärna ur äpple. Skär i bitar.

    2. Lägg äpple och katrinplommon i kastrull. Tillsätt vatten och fond. Koka i 10 minuter.

    3. Mixa frukten till mos med mixerstav eller i matberedare.

    4. Späd med vin och vatten till lagom konsistens.

    5. Värm upp såsen och smaka av med salt, peppar, ev. ingefära och lite steksky (silad) om sådan finns. Tänk på att skyn är salt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås

Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås

  • 1 h 15 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Såsen passar till kött, gärna fläskkött.

Kommentar
Liknande recept
Om oss