Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 1 dl

      Grillmarinad (-olja)
    • 1 dl

      Solrosfrön
    • 1.50 dl

      Västerbottenost (31%)
    • 20 styck

      Cocktailtomater
    • 3 dl

      Couscous
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Marinera: Lägg filéerna i marinad.
      Grovriv ost och halvera tomater.
       
    2. Rosta: Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.
       
    3. Couscous: Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan.
      Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt.

      Blanda med solrosfrön, ost och tomater.
       
    4. Kyckling: Stek eller grilla kycklingen 3-4 minuter på var sida. 

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.

Kommentar
Om oss