Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (utan skinn)

4,0 

styck

Grillmarinad (-olja)

1,0 

dl

Solrosfrön

1,0 

dl

Västerbottenost (31%)

1,5 

dl

Cocktailtomater

20,0 

styck

 

Couscous

3,0 

dl

Vatten

2,5 

dl

Hönsbuljongtärning

1,0 

styck

Salt

1,0 

tsk

Olivolja

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 402 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé (utan skinn) 4,0 styck  

Grillmarinad (-olja) 1,0 dl  

Solrosfrön 1,0 dl  

Västerbottenost (31%) 1,5 dl  

Cocktailtomater 20,0 styck  

 

Couscous 3,0 dl  

Vatten 2,5 dl  

Hönsbuljongtärning 1,0 styck  

Salt 1,0 tsk  

Olivolja 1,0 msk  

Kock: Karin Ihre

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (25 min )

  1. Marinera: Lägg filéerna i marinad.
    Grovriv ost och halvera tomater.

  2. Rosta: Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.

  3. Couscous: Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan.
    Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt.

    Blanda med solrosfrön, ost och tomater.

  4. Kyckling: Stek eller grilla kycklingen 3-4 minuter på var sida. 

Kockens kommentar

Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost

Annonser