Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Oxfilé (2-3 cm)
    • 4 skiva

      Bacon
    •  

      Matolja
    •  

      Tandpetare
    •  

      Salt
    •  

      Peppar(-blandning)
    • 1 msk

      Rosmarin (torkad)
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Sötpotatis
    •  

      Smör
    •  

      Sallad till maten?
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut köttet ur kylen. Kött som grillas bör vara rumsvarmt.
       
    2. Sötpotatis: Lägg den i god tid på grillen.
      En 300 grams sötpotatis tar cirka 45 min i en grill med lock. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.
       
    3. Förbered eventuell sallad.
      Linda bacon runt köttbitarna och fäst med en tandpetare. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
       
    4. Grilla köttet 5-8 minuter på var sida beroende på tjocklek. Köttet skall vara lätt rått i mitten. Ta av och låt vila 5-10 min.
       
    5. Servera: Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör och strö på lite salt och rosmarin.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Sötpotatis måste grillas hel, det går inte att grilla den i bitar eller skivor. Den faller då sönder.

Kommentar
Om oss