Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôteBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 10 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Entrecôte (4 cm skiva)
    • 0.50 dl

      Oxfond (konc.)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    • Tillbehör:
    • 4 st liten

      Bakpotatis
    • 100 gram

      Aromsmör
    • 200 gram

      Sallat
  • Gör så här:
    1. Marinera dag 1: Bind ihop köttet med snöre. Lägg köttet med oxfond i plastpåse och marienera köttet över natt i kylskåp.

    2. Dag 2: Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad e.d. Bakpotatis tillreds i god tid före grillningen av köttet. Se separat recept

    3. Sätt på utegrillen eller ugnsgrillen. Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.

    4. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), helst under lock.

    5. Grilla cirka 10-15 minuter på vardera sidan tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt mitt i köttbiten.

    6. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet vila 5-10 minuter före servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Den fingerfärdige kan binda ihop olika mindre (överblivna) köttbitar till ett paket.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
0 voting
Grillade fiskbullar

Grillade fiskbullar

10 minEnkelt

Om oss