Kycklingpaj med svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingpaj med svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min( + 1 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 sats

      Pajdeg
    • 400 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Bacon
    • 150 gram

      Svamp
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Aluminiumform+lock
  • Gör så här:


    Tillaga i förväg:

    1. Förbered pajdeg. Se recept via länk i högerkolumnen. Kläd en aluminiumform med deg. Förgrädda pajen.
       
    2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.
       
    3. Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.
       
    4. Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.
       
    5. Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken. 
       
    6. Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med salt, peppar och lite fond.
      Häll i aluminiumform och förslut.
      Pajen kan med fördel frysas.
       

    Uppvärmning:
     

    1. Fryst paj tinas. Ta bort locket. Värm i ugn om sådan finns på 175ºC i cirka 30 minuter. Eller: Värm aluminiumformen på svag värme över gaslåga eller lägg över i panna och värm upp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Pajdegsalternativ

Pajdeg

Pajdeg

  • 1 h
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingpaj
0 voting
Kycklingpaj (vickning)
Om oss