Irländsk kycklinggrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Irländsk kycklinggryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • 1 styck

      Purjolök
    • 3 styck

      Morot
    • 1 styck

      Kålrot
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 4 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i bitar.
      Häll mjöl på en tallrik och vänd kycklinen i mjölet.

    2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn kycklingen till fin gyllen­brun färg i några minuter på var sida.

    3. Gryta: Skala lök och rotfrukter och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Häll på vatten och fond. Koka upp och lägg i kycklingbitarna.

      Låt småkoka i ca 30 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.

    4. Strö över lite hackad persilja strax innan servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vegetarisk irländsk soppa
Om oss