Sötsur dillkyckling (kycklinggryta)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Sötsur dillkyckling (kycklinggryta)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (utan skinn)

4,0 

styck

el. kycklinglårfilé

 

 

Morot

3,0 

styck

Kycklingfond (konc)

1,5 

msk

Vatten

2,0 

dl

 

Crème fraiche mini (5%)

2,0 

dl

Strösocker

1,0 

msk

Ättikssprit (12%)

1,0 

msk

Dill

1,0 

knippe

Matlagningsmjöl

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Marzemino

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 505 gram)

Ingredienser

Kycklingfilé (utan skinn) 4,0 styck  

el. kycklinglårfilé  

Morot 3,0 styck  

Kycklingfond (konc) 1,5 msk  

Vatten 2,0 dl  

 

Crème fraiche mini (5%) 2,0 dl  

Strösocker 1,0 msk  

Ättikssprit (12%) 1,0 msk  

Dill 1,0 knippe  

Matlagningsmjöl  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  2. Skala och tärna morötter.
    Skär kycklingen i mindre bitar.
    Finhacka dill.

  3. Koka upp vatten med fond.
    Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 min.
    Lägg i kycklingen och låt sjuda i 5 minuter.

  4. Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar.
    Låt allt bli varmt.

    Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.

Kockens kommentar

Fler recept inom Kokt kyckling, gryta

Liknande recept som Sötsur dillkyckling (kycklinggryta)

Annonser