Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxkotletter (2cm)

4,0 

styck

Fänkål

2,0 

styck

Matolja

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Bönsallad:

 

Vita stora bönor (burk)

150,0 

gram

Gröna ärter (frysta)

100,0 

gram

Tomater

3,0 

styck

Salladslök

1,0 

styck

Grillform

 

 

 

Tillbehör:

 

Dill- & senapssås

1,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 429 gram)

Ingredienser

Laxkotletter (2cm) 4,0 styck  

Fänkål 2,0 styck  

Matolja  

Salt & peppar  

 

Bönsallad:

Vita stora bönor (burk) 150,0 gram  

Gröna ärter (frysta) 100,0 gram  

Tomater 3,0 styck  

Salladslök 1,0 styck  

Grillform  

 

Tillbehör:

Dill- & senapssås 1,0 dl  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
    Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.

  2. Bönsallad: Skiva salladslök och skär tomaterna i mindre bitar.

    Lägg alla ingredienser i en grillform och sätt på grillen i 10-15 min, eller stek lätt i kastrull. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lax: Pensla laxkotletterna med olja och lägg på grillen. Grilla cirka 5 min på ena sidan och 2 min på den andra. Peppra och salta lätt.

  4. Fänkål: Skiva fänkål. Salta dem lätt.
    Pensla fänkålsskivorna med olja och grilla cirka 3 min på vardera sidan.

Kockens kommentar

Laxkotletter är skivad lax. Se till att fisken är urbenad ordentligt, för avskurna fiskben kan vara extra vassa och obehagliga att få i munnen. Känn med fingrarna över laxen och dra ut benen med en plattång e.d.

TILLBEHÖRSALTERNATIV

Kokt potatis

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad fisk

Liknande recept som Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad

Annonser