Råstekt potatis i pannaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Råstekt potatis i panna

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 styck

      Potatis
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Vitlök ?
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatis i tärningar/skivor. 
      Ju mindre/tunnare desto knaprigare.
      Skölj potatisen i kallt vatten. Låt rinna av.
       
    2. Hetta upp matfett tills det blir ljusbrunt.
      Stek potatisen i omgångar (inte för mycket i pannan samtidigt) 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då.
       
    3. Efterstek all potatis ca 10 min på medellåg värme tills potatisen är lagom mjuk. Tillsätt hackad vitlök mot slutet av stekningen om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Klyftpotatis i ugn

Klyftpotatis i ugn

  • 30 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Den godaste råstekta potatisen görs på mandelpotatis (tycker vi på Menyse).
Större mängd potatis kan råstekas i ugn.
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn matfett i långpanna, lägg i potatis och grädda i ca 30 min. Smaka av med kryddor. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lövtunn råstekt potatis
Om oss