Koka rödbetorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Koka rödbetor

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 4 styck

      Rödbetor
    •  

      Salt (grovt havssalt)
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
      Rödbetor har mycket starkt färgämne.
      Är höljet oskadat färgar de inte.
      För att korta koktiden kan betorna delas.
       
    2. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks.
      Koka betorna nästan mjuka under lock.
      Känn efter med en sticka.

      Koktid:
      Rödbetor späda 15-20 minuter
      Rödbetor vinter 45-60 minuter
      Skurna vinter 20-30 minuter
       
    3. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med havssalt och smör.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Kokta rödbetor fungerar även som enklare måltidsrätt. Dubbla i så fall mängden. Rödbetor har lång hållbarhet.

 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka potatis

Koka potatis

30 minEnkelt

0 voting
Marinerade rödbetor
Om oss