Skärgårdslimpa (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skärgårdslimpa (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • ( + 1 h 40 min )

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal bröd

    • 0.50 liter

      Filmjölk (3%)
    • 3.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.20 dl

      Rågkross
    • 1.20 dl

      Vetekross
    • 1.30 dl

      Vetekli
    • 1 dl

      Linfrön (hela)
    • 1 dl

      Solrosfrön
    • 85 gram

      Russin
    • 1.50 dl

      Sirap (mörk)
    • 0.80 msk

      Bikarbonat
    • 0.50 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Brödform (2-liters)
    •  

      Matfett till ugnsform
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.
       
    2. Blanda samman alla ingredienser väl.
      Smöra brödform och lägg i degen.

      Grädda i ugnen i ca 1 1/2 timme.
       
    3. Ta ut. Lossa runt kanterna med en stekspade e.d. Vänd upp på galler och låt svalna. Förvara i pastpåse.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Kockens tips!

Skärgårdslimpan är ett energirikt, hållbart bröd som är gott att äta utan pålägg. Enkelt att laga, kräver ingen jäsning, dock ugn. Blanda alla fasta ingredienser hemma och ta med. Alternativt baka hemma och ta med.

Kommentar
Liknande recept
Om oss