Bovetesallad med rucola och valnötter (friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bovetesallad med rucola och valnötter (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 2 dl

      Bovete (hel)
    • 4 dl

      Vatten
    • 0.50 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 knippe

      Rucolasallat
    • 50 gram

      Valnötskärnor
    • 1 styck

      Päron (Anjou)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
       
    2. Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning, med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 min. Ta av från värmen, rör om.
      Låt svalna.
       
    3. Skiva päron. Dela stora rucolablad.
      Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kantarellpaj med rucola
Om oss