Kaviarströmming-strömmingslåda (förberedd friluftsmat)

Kaviarströmming-strömmingslåda (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 40 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 0.50 kilo

      Sill/strömming (filéer)
    • 1 dl

      Tubkaviar
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 knippe

      Dill
    • 1 dl

      Vispgrädde
    •  

      Smör
    • Tillbehör:
    •  

      Aluminiumform+lock
  • Gör så här:
    1. Finhacka dill. Rensa strömming.
      Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
      Sätt ugnen på 220 grader.
      Smöra en ugnsfast aluminiumform.
       
    2. Blanda kaviar, äggulor och dill.
       
    3. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt.
      Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
       
    4. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
      Grädda i ugn i ca 20 min.
      Låt svalna, sätt på lock.
       
    5. Kan serveras varm eller kall. Värm rätten 15-30 min utan lock i ugn eller på spisen i stekpanna med lock.

ALTERNATIV

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

  • 45 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Kräftströmming - en strömmingslåda

Kräftströmming - en strömmingslåda

  • 40 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Även enkelt att tillaga på fritiden om man råkar få ta på strömming.

Kommentar
Liknande recept
Om oss