Pytt i pannaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pytt i panna

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Oxinnanlår
    • 1 styck

      Gul lök
    • 8 styck

      Potatis
    • 3 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Ättiksgurka
    •  

      Rödbetor (inlagda)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).

    2. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllen­bruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.

    3. Skala och finhacka lök under tiden. Skär köttet i småbitar.

    4. Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.

    5. Stek ägg i panna på medelvärme.

    6. Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor. Garnera gärna med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta hand om rester av kött och kokt potatis.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sotare i panna

Sotare i panna

45 minEnkelt

0 voting
Råstekt potatis i panna
Om oss