Wokad lamm med purjolök (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wokad lamm med purjolök (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 400 gram

      Lammstek (benfri)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 msk

      Soja (kinesisk)
    • 2 msk

      Ostronsås
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    • 1 msk

      Sesamolja
    • 0.50 tsk

      Salt
    •  

      Aluminiumform+lock
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Skär purjulök i tunna skivor. Skär bort senor från köttet och skiva tunt.
       
    2. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme med lite sesamolja. När oljan är het, lägg ner purjolöken och stek den ett par min.
      Rör om. Ta ur och lägg åt sidan.
       
    3. Stek lammköttet i het olja några minuter.
      Tillsätt soja, resten av sesamoljan, sherry, ostronsås. Smaka av med salt. Blanda ner purjolöken.
       
    4. Låt svalna och lägg i aluminiumform.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt ris

Kokt ris

  • 20 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokad lamm med purjolök
Om oss