Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouliBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 0.80 dl

      Espresso/starkt kaffe
    • 100 gram

      Mörk choklad (<70%)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Hallon (frysta)
    • Tillval:
    • 50 gram

      Vit choklad
    • 4 styck

      Physalis
    •  

      Smörpapper
  • Gör så här:
    1. Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.
       
    2. Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.
       
    3. Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
       
    4. Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.
       
    5. Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.
       
    6. Förbered ev. garnityr. Se kommentar.
       
    7. Vid servering: Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga krämiga efterrätter brukar ge fina smakupplevelser. Rätterna är som regel kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Tillval: Smält vit choklad utan att koka eller bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka.

Couli = passerade färska bär med sås.

Porttionsvik och kalromängd är i mesta laget per portion och kan med fördel serveras som mindre portioner.

Kommentar
Liknande recept
Om oss