Sockerfri rabarberpajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sockerfri rabarberpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/paj)

    • Pajdeg:
    • 2.50 dl

      Grahamsmjöl
    •  

      el. vetemjöl
    • 50 gram

      Margarin (fast)
    • 1 dl

      Kesella lätt (kvarg 1%)
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Rabarber
    • 0.50 dl

      Canderel strö
    • Tillbehör:
    •  

      Pajform (låg kant)
  • Gör så här:
    1. Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175ºC.
    3. Kavla ut degen tunt och kläd en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
    5. Grädda i ugn 30-40 minuter.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

SOCKERFRI EFTERRÄTT

Kockens tips!

Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rabarberpaj (smulpaj)
0 voting
Rabarberpaj (utan socker)
Om oss