Äppelpaj (smulpaj)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelpaj (smulpaj)

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm)

 

 

 

Fyllning:

 

Äpple (syrligt)

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kanel (mald)

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 79 gram)

Ingredienser

Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl  

Havregryn 1.5 dl  

Strösocker 2.0 msk  

Smör el. margarin 100.0 gram  

Pajform (22-25 cm)  

 

Fyllning:

Äpple (syrligt) 3.0 styck  

Strösocker 2.0 msk  

Kanel (mald) 0.5 msk  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.

  4. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.

PASSAR TILL

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med bär

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Äppelpaj (smulpaj)

Annonser