Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600,0 

gram

Äpple (syrligt)

1,0 

styck

Hårdost (lagrad)

200,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Tomater

2,0 

styck

Salt & vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

Mjölk

2,0 

dl

Senap

 

 

 

Garnering:

 

Persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Chardonnay Viognier

Torrt blommigt vitt vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 505 gram)

Ingredienser

Falukorv 600,0 gram  

Äpple (syrligt) 1,0 styck  

Hårdost (lagrad) 200,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Tomater 2,0 styck  

Salt & vitpeppar  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Mjölk 2,0 dl  

Senap  

 

Garnering:

Persilja  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.

  3. Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.

  4. Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.

  5. Skala och koka potatisen mjuk.

  6. Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.

  7. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.

Fler recept inom Stekt, ugnstekt korv

Liknande recept som Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor

Annonser