Bovetesallad med rucola och valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bovetesallad med rucola och valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bovete (hel)

4,0 

dl

Vatten

8,0 

dl

Hönsbuljongtärning

1,0 

styck

Vitvinsvinäger

4,0 

msk

Rucolasallat

2,0 

knippen

Valnötskärnor

100,0 

gram

Päron (Anjou)

2,0 

styck

Olivolja

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 356 gram)

Ingredienser

Bovete (hel) 4,0 dl  

Vatten 8,0 dl  

Hönsbuljongtärning 1,0 styck  

Vitvinsvinäger 4,0 msk  

Rucolasallat 2,0 knippen  

Valnötskärnor 100,0 gram  

Päron (Anjou) 2,0 styck  

Olivolja  

Salt  

Kock: Karin Ihre

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.

  2. Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om.
    Låt svalna.

  3. Kärna ur och skiva päron. Dela stora rucolablad. Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.

Kockens kommentar

Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Bovetesallad med rucola och valnötter

Annonser