Pastasallad med chevre och rostade pinjenötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 dl

      Fusilli (spiralpasta)
    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 80 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 200 gram

      Soltorkade tomater
    • 6 msk

      Honung (flytande)
    • 200 gram

      Chèvre
    •  

      Olivolja
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enl. anvisning på förpackning.
       
    2. Rosta/stek pinjenötter i torr panna på medelhög värme till lite färg. Låt svalna.
       
    3. Skölj spenaten och lägg upp i stor skål.
      Strimla soltorkade tomater och tillsätt dem och lite olivolja. (Färdigstrimlade på burk tillsätts med spad).
       
    4. Häll pastan i durkslag och låt svalna. Skölj ev. med kallt vatten för att påskynda. 
       
    5. Häll ner pastan i skålen och tillsätt en skvätt olivolja. Ringla honung över och dra några varv på peppar­kvarnen. Blanda.
       
    6. Smula över chevre och strö över nötter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Strimlade soltorkade tomater i olja finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pastasallad med chevre
Om oss