KöttfärspajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärspaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Fullkornsvetemjöl
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1 msk

      Vatten
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 2 krm

      Salt
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 kruka

      Timjan (färsk)
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2.50 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Tomatpuré
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
      Blanda mjöl, smör, vatten, rosmarin och salt i en bunke. Arbeta ihop till en deg.
      Tryck ut 2/3 av degen i en pajform.
      Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
      Ta ut och sänk värmen till 175°C.

    2. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök.
      Kärna ur och hacka paprikan, hacka även timjan och rosmarin, lägg allt i en skål.

    3. Stek finfördelad köttfärs i lite matfett på medelvärme tills den är genomstekt.
      Tillsätt hacket och stek ytterligare några minuter till fin färg. Salta och peppra.

    4. Rör ner créme fraiche och tomatpuré i köttfärsen. Lägg färsen i pajskalet.

    5. Kavla ut resterande deg. Skär ca 2 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugn i 30 min.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasig köttfärspaj

Frasig köttfärspaj

1 h 15 minMedel

Om oss