Lägg till ingredienser

Mängd dl: 3

Ägg (gula)

2.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

msk

el. vannilinsocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 116 gram)

Ingredienser

Ägg (gula) 2.0 styck  

Mjölk 3.0 dl  

Strösocker 2.0 msk  

Potatismjöl 1.0 msk  

Vaniljsocker 1.0 msk  

el. vannilinsocker  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Vispa samman ägg, mjöl, potatismjöl och socker i en kastrull.

  2. Låt sjuda på medelvärme under konstant vispning tills krämen tjocknat.

    Krämen får inte koka! Lyft upp kastrullen från värmen om så behövs.

  3. Låt kallna. Smaksätt med vaniljsocker.

Kockens kommentar

Krämen tjocknar ytterligare när den kallnat. Man kan också använda äkta vanilj (vaniljstång). Skär stången på mitten, skrapa ur fröna och tillsätt stång och frön före uppvärmning. Ta sedan ut stången.

PASSAR T.EX. TILL

Jordgubbstårta

Fler recept inom Kalla efterrättssåser

Liknande recept som Vaniljkräm

Annonser